De supporter van Tottenham Hotspur die zondag in de verhitte stadsderby tegen Arsenal een bananenschil richting Pierre-Emerick Aubameyang gooide, is opgepakt door de Engelse politie en krijgt een stadionverbod.

De man werd op basis van tv-beelden uit het uitvak geplukt. Hij gooide boos een bananenschil richting Aubameyang, toen de Gabonese spits Arsenal uit een strafschop op voorsprong had gezet.

Aubameyang vierde zijn treffer voor het vak met de Tottenham-fans. De bananenschil landde vlak voor hem aan de rand van het veld. "Zulk gedrag is volstrekt onacceptabel. De supporter in kwestie zal een stadionverbod krijgen", aldus een woordvoerder van de 'Spurs'.

In totaal werden zeven arrestaties verricht in het Emirates Stadium, waarvan zes voor kleine vergrijpen. Het gooien met een bananenschil wordt als een racistisch gebaar gezien.

Arsenal nummer vier in Premier League

Aubameyang scoorde twee keer voor Arsenal, dat de Premier League-topper met 4-2 won. Door de overwinning staat de ploeg van manager Unai Emery op de vierde plek met acht punten achterstand op koploper Manchester City.

De 'Spurs' hebben evenveel punten als de stadgenoot, maar een minder doelsaldo. Nummer twee Liverpool en nummer drie Chelsea completeren de huidige top vijf in Engeland.

Arsenal en Tottenham treffen elkaar op woensdag 19 december opnieuw in het Emirates Stadium. De rivalen staan dan tegenover elkaar in de kwartfinale van de League Cup.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League