Feyenoord begint zondag zonder Robin van Persie in de basis aan de topper in eigen huis tegen PSV. De aanvaller is weliswaar op tijd hersteld van een spierblessure, maar zit op de reservebank.

Van Persie miste in de afgelopen weken de competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo (0-2-zege) en FC Groningen (1-0-zege) en zou tegen PSV dus zijn rentree kunnen maken.

Feyenoord kan tegen de koploper sowieso niet beschikken over Eric Botteghin. De verdediger liep donderdag tijdens de training een lichte blessure op en wordt in het centrum van de defensie vervangen door Sven van Beek.

Jeremiah St. Juste en Tyrell Malacia krijgen op de rechts- en linksbackpositie de voorkeur boven respectievelijk Bart Nieuwkoop en Calvin Verdonk.

PSV start zonder verrassingen in de basis. De Mexicaanse miljoenenaankoop Érick Gutiérrez moet zoals verwacht opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank.

Aftrappen: PSV wacht heksenketel, Ajax verdedigt ongeslagen reeks
269
Aftrappen: PSV wacht heksenketel, Ajax verdedigt ongeslagen reeks

Gözübüyük scheidsrechter in De Kuip

Feyenoord-PSV begint zondag om 14.30 uur in de uitverkochte Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Feyenoord moet van PSV winnen om de titelaspiraties nog enigszins in leven te houden. De Rotterdammers hebben liefst dertien punten achterstand op de Eindhovenaren, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

PSV is na dertien speelrondes nog zonder puntenverlies en heeft naast een riante voorsprong op Feyenoord ook een comfortabele voorsprong van vijf punten op Ajax.

Ajax verkleinde het gat met PSV echter voor minimaal een paar uur tot twee punten. De Amsterdammers wonnen in de vroege wedstrijd op zondag met 5-1 van ADO Den Haag.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Vilhena, Toornstra; Berghuis, Jörgensen, Larsson.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Hendrix, Rosario, Pereiro; Lozano, De Jong, Bergwijn.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie