FC Porto-trainer Sérgio Conceiçao heeft zaterdag bevestigd dat hij Riechedly Bazoer uit de selectie heeft gezet. De Portugees is voorlopig ook niet van plan om gebruik te maken van de diensten van de Nederlandse middenvelder.

"We roeien allemaal dezelfde kant op, maar als iemand buiten de boot gaat hangen - waardoor die misschien langzamer gaat varen - kan ons dat het kampioenschap kosten", zei Conceiçao op een persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd van zondag tegen stadgenoot Boavista.

"Het gaat niet om mij, maar om het groepsproces. Daar zijn heel veel mensen bij betrokken. Iedereen die niet met ons mee wil roeien, heeft dus een probleem."

Conceiçao wilde niet ingaan op de reden voor de disciplinaire straf van Bazoer, maar de Portugese krant O Jogo meldde vrijdag al dat de middenvelder na de interlandperiode te laat was teruggekeerd van een korte vakantie.

Bazoer wordt dit seizoen door Porto gehuurd van VfL Wolfsburg en de Portugese topclub heeft daarbij zelfs een optie tot koop bedongen, waardoor ze hem na dit seizoen voor een bepaald bedrag definitief kunnen overnemen.

Bazoer wordt wellicht teruggestuurd naar Duitsland

De zesvoudig international van het Nederlands elftal heeft in de afgelopen maanden echter geen sterke indruk kunnen maken en door dit incident denkt Porto er naar verluidt zelfs aan om hem vroegtijdig terug te sturen naar Duitsland.

Bazoer wacht nog op zijn competitiedebuut voor Porto en deed tot dusver alleen (kort) mee in twee bekerwedstrijden en een Champions League-wedstrijd.

De geboren Utrechter begon nadat hij was weggeplukt uit de jeugdopleiding van PSV zijn profloopbaan bij Ajax. Hij vertrok na 71 duels in het eerste elftal van de Amsterdammers in januari 2017 voor 12 miljoen euro naar Wolfsburg.

Porto gaat na tien speelrondes aan kop in de Portugese Liga NOS. De titelverdediger heeft twee punten voorsprong op het Sporting CP van Marcel Keizer en Bas Dost.