Oliver Kahn is bij Bayern München in beeld om Karl-Heinz Rummenigge op te volgen als bestuursvoorzitter, zo heeft clubpresident Uli Hoeness gezegd na de jaarvergadering van de Duitse recordkampioen.

De 49-jarige Kahn moet echter nog wel even geduld hebben. De oud-doelman kan pas aantreden als Rummenigge wil terugtreden. De ex-aanvaller heeft nog een contract tot eind 2019 en is volgens Hoeness van plan om voor nog eens twee jaar bij te tekenen.

"Tot die tijd zullen we het plekje voor Oliver Kahn warm houden", liet de 66-jarige Hoeness, eveneens oud-speler van Bayern weten. "We kijken de gang van zaken rustig aan."

Rummenigge fungeert al zestien jaar als voorzitter van Bayern München. "Het valt niet mee om iemand van zijn kaliber op te volgen. De naam van Oliver Kahn komt in elk geval voor in onze plannen", zei Hoeness, die zich niet uitliet over zijn eigen toekomst in de Allianz Arena.

Kahn keepte tussen 1994 en 2008 voor Bayern München. De 86-voudig international van Duitsland kwam eerder uit voor Karlsruher SC.