PSV heeft vrijdag de koppositie in de Eredivisie Vrouwen eenvoudig vastgehouden door met 6-1 van sc Heerenveen te winnen. Achtervolger FC Twente won de topper tegen Ajax met 1-2.

PSV kwam voor eigen publiek nog wel met 0-1 achter, maar daarna hielpen Kayleigh van Dooren, Sara Yuceil, Katja Snoeijs (twee keer), Maddy Williams en Aniek Nouwen de Eindhovenaren aan de negende zege van het seizoen.

De voorsprong op FC Twente blijft echter zeven punten, omdat de formatie uit Enschede met 1-2 won bij regerend kampioen Ajax. Jöelle Smits maakte beide Twentse treffers. De treffer van Vanity Lewerissa was voor de statistieken.

Ajax staat daardoor pas vijfde, met vijftien punten uit tien duels. De achterstand op PSV, dat wel een duel meer speelde, is dertien punten. VV Alkmaar, dat met 1-2 bij Zwolle won, is de formatie gepasseerd. ADO Den Haag staat vierde.

Onderin boekte Achilles'29 de tweede zege van het seizoen door met 1-0 te winnen van nummer acht Excelsior Barendrecht. Het verschil tussen beide teams is een punt.

Bekijk de stand en de uitslagen in de Eredivisie Vrouwen