ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk heeft zijn spelers op een bijzondere manier op scherp gezet voor de wedstrijd van zondag op bezoek bij aartsrivaal Ajax. Hij liet in de afgelopen twee dagen lang alle tegendoelpunten die voortkwamen uit fouten vertonen op de grote schermen in het stadion.

ADO is aan een zeer wisselvallig seizoen bezig. De Hagenaars zijn na dertien speelrondes met vijftien punten (vier zeges, drie gelijke spelen en zes nederlagen) terug te vinden op de tiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie.

De formatie maakte vorige week vrijdag een einde aan een lange serie zonder overwinning door in Zwolle PEC na een enerverend schouwspel nipt met 2-3 te verslaan.

Groenendijk zag zich desondaks genoodzaakt om zijn spelers tijdens de training te confronteren met beelden van situaties die niet goed afliepen en dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

"Als je dat op een dag vijftig keer voorbij ziet komen, dan ben je daar op een gegeven moment wel klaar mee", zegt Lex Immers vrijdag voor de camera van Omroep West.

"Het houdt ons wel scherp. Maar ik was wel zo'n persoon die op een gegeven moment zei: 'Nu moet het wel genoeg zijn'. We doen het niet expres. We willen onszelf elke dag verbeteren en zo hoog mogelijk eindigen. Vorig seizoen liep alles goed en nu hebben we een periode gehad waarin veel tegen zat."

Aftrappen: PSV wacht heksenketel, Ajax verdedigt ongeslagen reeks
269
Aftrappen: PSV wacht heksenketel, Ajax verdedigt ongeslagen reeks

'De A4 stond toen helemaal vast'

ADO hoeft zich op basis van het recente verleden weinig illusies te maken op een goed resultaat bij Ajax, want de laatste zege in de Johan Cruijff ArenA dateert alweer van 2010 (0-1).

"Dat was een superwedstrijd. De A4 stond toen helemaal vast. Als je wint, maak je iets los bij mensen", aldus Immers, die toen ook al meedeed bij ADO.

"Liggen er kansen? Natuurlijk. Ajax heeft een fantastische ploeg. Er komen altijd momenten en kansen. Altijd, tegen wie dat ook is. Alleen moeten we daar wel zuinig mee omgaan."

Ajax lijkt samen met PSV uit te gaan maken wie er kampioen van Nederland wordt. De Amsterdammers hebben vijf punten achterstand op de Eindhovenaren, die nog geen enkel punt lieten liggen.

Ajax-ADO Den Haag begint zondag om 12.15 uur in de nagenoeg uitverkochte ArenA en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Allard Lindhout fungeert vanuit Zeist als videoscheidsrechter.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie