Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft zijn steun uitgesproken voor trainer Niko Kovac. De laatste weken leek de Kroaat voor zijn baan te moeten vrezen door de slechte prestaties in de Bundesliga.

"Ik wens een lange samenwerking met Niko, ik wens dat hij niet alleen onze trainer is op Kerstavond 2018, maar ook op Kerstavond 2019 en 2020", aldus de 63-jarige Rummenigge tegen de Abendzeitung.

De 5-1-overwinning van Bayern op Benfica van dinsdag in de Champions League lijkt het bestuur van Bayern positief gestemd te hebben. De club plaatste zich daardoor definitief voor de knock-outfase van de Champions League.

"Ik zie een coach die bereid is te vechten en een aantal dingen te veranderen. Hij moet ook enkele zaken veranderen en vooral gaan presteren in de Bundesliga", zegt Rummenigge.

De clubleiding had voor het duel met Benfica kritiek op de 47-jarige Kovac, vooral omdat de 'Rekordmeister' slechts vijfde staat in de Bundesliga.

'Niko is een van ons'

Bayern werd de laatste zes seizoenen kampioen van Duitsland, maar in de huidige jaargang won de club slechts zes van de twaalf wedstrijden. Bayern staat daardoor op negen punten achterstand van koploper Borussia Dortmund.

"Het is niet de bedoeling dat we aan het einde van het seizoen nog steeds vijfde staan", besluit Rummenigge.

Bayern-aanvaller Arjen Robben, die tegen Benfica twee keer scoorde, zei dinsdag na de wedstrijd dat het team graag verder wil met Kovac. "Niko is een van ons. We werken elke dag met hem samen en onze relatie is gewoon goed."

Bayern München gaat zaterdag in de Bundesliga op bezoek bij nummer zeven Werder Bremen.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga