Erwin Koeman verwacht dat hij ondanks de redelijke prestaties met Fenerbahçe snel plaats moet maken voor een nieuwe hoofdcoach. De broer van bondscoach Ronald Koeman is sinds een maand interim-trainer bij de Turkse topclub.

De 57-jarige Koeman volgde eind oktober de ontslagen Phillip Cocu op en twee weken geleden liet technisch directeur Damien Comolli nog weten graag met de 31-voudig Oranje-international verder te willen, maar Koeman heeft een ander gevoel.

"Wat moet ik anders doen dan rustig blijven? Ik leef sowieso vaak met de dag, en hier zeker. Ik zie het wel", zegt de oud-trainer van Feyenoord vrijdag tegen De Telegraaf.

"Ik geloof niet dat het tot de jaarwisseling zal zijn. Dat kan ik me niet voorstellen. Dat zijn nog zeven wedstrijden. Het kan een dag of een week zijn, maar ik denk eigenlijk niet dat het veel langer gaat duren."

Onder leiding van Koeman werd twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Donderdag leidde een 0-0-gelijkspel in eigen huis tegen Dinamo Zagreb tot overwintering in de Europa League.

'Afwachten wat de club wil'

Koeman heeft geen idee of er nog toekomst voor hem als assistent-coach is als er een nieuwe trainer wordt aangesteld bij Fenerbahçe.

'Het is afwachten wat de club precies wil. Ik lees weleens wat, alleen is er nooit rechtstreeks aan mij gevraagd wat ik wil. Daarom verwacht ik dat het snel gaat gebeuren. Zolang als het duurt, doe ik alles naar beste vermogen."

Mocht Koeman toch aanblijven bij Fenerbahçe, dan begint hij aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij een buitenlandse club. Hij stond eerder aan het roer bij RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven.

Verder was de voormalige international assistent van zijn broer Ronald bij Southampton en Everton. Tussen 2008 en 2010 fungeerde hij bovendien als bondscoach van Hongarije.

Fenerbahçe vervolgt de competitie maandag met een thuiswedstrijd tegen Kasimpasa, de nummer twee van de Süper Lig. Na dertien speelronden is de positie van Fenerbahçe op de ranglijst (vijftiende) nog steeds zorgelijk.

Bekijk het programma en de stand in de Turkse Süper Lig