Boca Juniors en River Plate zijn donderdag in beroep gegaan tegen de beslissing van de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL om de return van de finale van de Copa Libertadores af te werken in Estadio Santiago Bernabéu.

De CONMEBOL maakte donderdag bekend dat het duel op zondag 9 december zal plaatsvinden in het stadion van Real Madrid.

Volgens bondsvoorzitter Alejandro Domínguez is de hoofdstad van Spanje een goede alternatieve locatie. "Spanje is het land met de grootste Argentijnse populatie. Madrid is bovendien een van de veiligste steden ter wereld en heeft een geweldige voetbalcultuur."

Boca Juniors wil de finale helemaal niet meer spelen en gaat daarom in beroep. Volgens Boca zou de club volgens het reglement van de CONMEBOL als winnaar van de Copa Libertadores uitgeroepen moeten worden.

River Plate gaat in beroep tegen Madrid als locatie en vecht ook het besluit van de CONMEBOL aan om de club een boete van 400.000 euro en twee wedstrijden zonder publiek op te leggen.

Return afgelast na aanval op teambus Boca Juniors

De wedstrijd tussen aartsrivalen River Plate en Boca Juniors zou afgelopen zaterdag plaatsvinden in het stadion van River Plate, maar werd afgelast na een aanval op de teambus van Boca Juniors.

De bus werd bekogeld door supporters van River Plate en daarbij raakten meerdere spelers van Boca gewond. De wedstrijd zou daarom op zondag alsnog worden gespeeld, maar werd vervolgens tot nader order uitgesteld.

Het eerste duel tussen de twee ploegen uit Buenos Aires eindigde 2,5 week geleden in een 2-2-gelijkspel in La Bombonera, het stadion van Boca Juniors. Die confrontatie werd ook al met een dag uitgesteld, toen vanwege het slechte weer.

Winnaar naar WK voor clubs

De winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League, plaatst zich voor het WK voor clubs. Onder meer Champions League-houder Real Madrid is al verzekerd van deelname.

Boca Juniors won de Copa Libertadores zes keer en voor het laatst in 2007. River Plate schreef het toernooi drie keer op zijn naam, voor het laatst in 2015.

Het is de eerste keer in de 58-jarige geschiedenis van de Copa Libertadores dat de finale tussen Boca Juniors en River Plate gaat.