De KNVB heeft elf supporters van FC Twente een landelijk stadionverbod opgelegd. Dat gebeurde naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie. 

Het gaat om stadionverboden voor de duur van vijf tot zeven jaar, meldt de Enschedese club donderdag. Naast de elf personen, is er nog een groep in beeld die bij de incidenten betrokken was. Dat onderzoek loopt nog.

De stadionverboden voor de duur van vijf jaar zijn opgelegd vanwege het betreden van het speelveld in Den Bosch. Dat gebeurde direct na het door FC Twente met 2-1 verloren duel op 9 november. Door ingrijpen van stewards kon een confrontatie met de harde kern van Den Bosch worden voorkomen.

Vier personen hebben zich daarnaast schuldig gemaakt aan vernielingen. Voor hen geldt een stadionverbod van zeven jaar. 

FC Twente is momenteel met FC Den Bosch in gesprek over de schade die in het stadion is veroorzaakt, meldt de club. Eventuele schade wordt verhaald op de daders.

Daarnaast loopt er nog een strafrechtelijk onderzoek, aangezien FC Den Bosch aangifte heeft gedaan van vernielingen en schade aan het stadion. FC Twente, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Eerste Divisie, zegt de incidenten te betreuren.