De Franse bondscoach Didier Deschamps en de Braziliaanse oud-topvoetballer Kaká helpen volgende week zaterdag in Parijs bij de loting voor het WK voor vrouwen.

De Oranjevrouwen horen dan welke drie landen ze komende zomer treffen in de groepsfase van het mondiale eindtoernooi.

De loting in het futuristische muziekcentrum La Seine Musical in de Franse hoofdstad Parijs begint op 8 december om 18.00 uur.

De presentatie is in handen van de Franse televisiepresentator Denis Brogniart van TF1 en de Engelse televisiepresentatrice Amanda Davies van CNN.

Twee oud-voetballers, de Fransman Louis Saha en de Britse Alex Scott, hebben de leiding over de loting. Ze krijgen assistentie van de prominenten Deschamps, Kaká, Mia Hamm, Michael Essien, Aya Miyama, Steffi Jones en de Franse paralympische skiester Marie Bochet.

Tickets voor Olympische Spelen in Tokio

Het WK is van 7 juni tot en met 7 juli en wordt gespeeld in negen Franse steden: Grenoble, Le Havre, Lyon, Montpellier, Nice, Parijs, Reims, Rennes en Valenciennes.

Nederland heeft zich voor de tweede keer geplaatst voor het WK. De regerend Europees kampioen deed vier jaar geleden in Canada voor de eerste keer mee en werd toen door Japan uitgeschakeld in de achtste finales.

Bij het komende WK zijn er ook tickets voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te verdienen. De beide finalisten en de winnaar van het brons mogen over twee jaar afreizen naar Japan.

De Verenigde Staten verdedigen hun titel in Frankrijk. De nummer één op de FIFA-wereldranglijst was vier jaar geleden in de finale met 5-2 te sterk voor Japan.

De nummers één en twee van de zes groepen plaatsen zich voor de knock-outfase en ook de vier beste nummers drie gaan verder naar de achtste finales.