De return van de finale van de Copa Libertadores tussen de Argentijnse ploegen Boca Juniors en River Plate vindt buiten Argentinië plaats op zaterdag 8 of zondag 9 december, zo maakt de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol dinsdag bekend.

De wedstrijd tussen aartsrivalen River Plate en Boca Juniors zou afgelopen zaterdag plaatsvinden in het stadion van River Plate, maar werd afgelast na een aanval op de teambus van Boca Juniors, waarbij meerdere spelers gewond raakten.

De bus werd onder meer met traangas bekogeld door supporters van River. De wedstrijd zou daarom op zondag alsnog worden gespeeld, maar werd vervolgens tot nader order uitgesteld.

"De huidige omstandigheden laten het helaas niet toe om de wedstrijd in Argentinië te laten plaatsvinden", zei voorzitter Alejandro Dominguez. De Conmebol zal de reis- en verblijfkosten van veertig personen van beide clubs vergoeden. Het gaat om de kosten voor de return.

Waar de mogelijke return plaatsvindt, is nog niet bekendgemaakt. Onder meer Miami (VS), Asunción (Paraguay) en Genua (Italië) zouden kandidaat zijn om als gastlocatie te dienen.

Het eerste duel tussen beide ploegen uit Buenos Aires eindigde in 2-2.

Conmebol start tuchtrechtelijk onderzoek naar River Plate

De Zuid-Amerikaanse bond startte eerder op dinsdag naar aanleiding van de rellen een tuchtrechtelijk onderzoek naar River Plate. De club uit de Argentijnse hoofdstad krijgt 24 uur de tijd om te bewijzen dat ze niets met de supportersrellen te maken heeft.

Boca Juniors schreef dinsdag een brief naar de bond waarin de club opriep River Plate te diskwalificeren en daarmee de return te annuleren.

De Copa Libertadores is een jaarlijks toernooi voor clubs uit Zuid-Amerika dat wordt georganiseerd door de Conmebol. Het is de eerste keer in de 58-jarige geschiedenis van de Copa Libertadores dat Boca Juniors en River Plate elkaar in de finale treffen.

Boca won het toernooi zes keer en voor het laatst in 2007. River was drie keer de beste, waarvan de laatste keer in 2015