De Eredivisie-topper tussen Feyenoord en koploper PSV staat zondag in De Kuip onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, zo heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt.

De 33-jarige Haarlemmer wordt in Rotterdam bijgestaan door assistenten Charl Schaap en Jan de Vries. Jochem Kamphuis fungeert als vierde official en Bas Nijhuis is de videoscheidsrechter van dienst.

Het is de eerste keer dit seizoen dat Gözübüyük een topper mag fluiten. PSV-Ajax (3-0) stond eind september onder leiding van Danny Makkelie en Ajax-Feyenoord (3-0) werd in oktober gefloten door Björn Kuipers.

Feyenoord hoopt zondag een einde te maken aan de indrukwekkende zegereeks van PSV dit Eredivisie-seizoen. De ploeg van trainer Mark van Bommel verloor in de eerste dertien competitieduels nog geen punt.

Ajax-ADO onder leiding van Van Boekel

Nummer drie Feyenoord, dat zondag tegen FC Groningen (1-0) de achtste zege van het seizoen boekte, heeft liefst dertien punten minder dan PSV, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. De topper begint zondag om 14.30 uur in De Kuip. 

Ajax, dat als nummer twee vijf punten achter PSV, neemt het die dag voor eigen publiek op tegen ADO Den Haag. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 12.15 uur en wordt gefloten door Pol van Boekel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond elke Eredivisie-speelronde en de Europese avonturen van de Nederlandse clubs? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Stand bovenin Eredivisie

  • 1. PSV - 39 punten (46-5)
  • 2. Ajax - 34 punten (40-5)
  • 3. Feyenoord - 26 punten (23-13)
  • 4. Vitesse - 21 punten (21-15)
  • 5. FC Utrecht - 21 punten (20-14)

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie