Ryan Babel kan een straf verwachten van zijn club Besiktas voor een omstreden bericht dat hij op sociale media plaatste. De 54-voudig international van Oranje kreeg het op Instagram aan de stok met een fan.

Babel heeft bij Besiktas een aflopend contract en is naar verluidt niet van plan om bij te tekenen. Op de vraag van een Besiktas-fan of hij "weer voor 200.000 euro bij Kasimpasa wil gaan spelen", antwoordde hij: "Wil je dat ik weer met je moeder ga daten?"

Besiktas meldt in een statement niet blij te zijn met de "onaanvaardbare" reactie van Babel, die inmiddels zijn Instagram- en Twitter-account heeft verwijderd. De club laat weten dat de oud-Ajacied op het matje moet komen en dat vervolgens een passende straf zal worden opgelegd.

De 31-jarige Babel speelt sinds de winterstop van het seizoen 2016/2017 voor Besiktas. Hij begon zijn loopbaan in 2004 bij Ajax en speelde verder voor Liverpool, Hoffenheim, Kasimpasa, Al-Ain, Deportivo La Coruña en dus het Nederlands elftal.

De Amsterdammer is basisspeler bij Besiktas, waar ook landgenoot Jeremain Lens onder contract staat. Hij kwam dit seizoen in achttien wedstrijden tot zes doelpunten.

Bekijk het programma en de stand in de Süper Lig