De tweede wedstrijd van de finale van de Copa Libertadores, tussen de Argentijnse rivalen River Plate en Boca Juniors, gaat zondag definitief niet door.

Boca Juniors had gevraagd om de returnwedstrijd uit te stellen, waarna de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol besloot de beladen confrontatie op te schorten.

De spelers van Boca voelen zich niet in staat om te voetballen, na de aanval op hun bus toen ze zaterdag op weg waren naar het Monumental-stadion van aartsrivaal en stadgenoot River Plate in Buenos Aires.

Diverse spelers raakten gewond door rondvliegend glas dat werd gegooid door de supporters van River Plate en hadden last van hun ogen door traangas dat werd gebruikt door de politie.

De return in de finale van het belangrijkste clubtoernooi in Zuid-Amerika tussen de twee Argentijnse grootmachten werd daarom al met een dag uitgesteld, waarna er zondag dus ook een streep doorheen ging.

Eerste duel eindigde in 2-2

De eerste wedstrijd eindigde twee weken geleden in een 2-2-gelijkspel in La Bombonera, het stadion van Boca Juniors. Dat treffen werd ook al met een dag uitgesteld, toen vanwege het slechte weer.

De winnaar van de Copa Libertadores plaatst zich voor het WK voor clubs, waarvan onder anderen Real Madrid als Champions League-houder al verzekerd is.

Boca Juniors won de Copa Libertadores zes keer en voor het laatst in 2007. River Plate schreef het toernooi drie keer op zijn naam en voor het laatst in 2015.

Het is de eerste keer in de 58-jarige geschiedenis van de Copa Libertadores dat de finale tussen Boca Juniors en River Plate gaat.