Feyenoord begint het thuisduel met FC Groningen met Tyrell Malacia als linksback. Hij krijgt van trainer Giovanni van Bronckhorst de voorkeur boven Calvin Verdonk.

Verdonk stond twee weken geleden in het uitduel met Heracles Almelo (0-2) nog in de basisopstelling, maar moet zich nu tevredenstellen met een plek op de bank.

Robin van Persie is er net als tegen Heracles niet bij. De aanvoerder wordt weer vervangen door Jens Toornstra, die spits Nicolai Jörgensen in de rug dekt. Van Persie zit ook niet op de bank. Jordy Clasie is wederom de captain.

Jörgensen heeft voorin gezelschap van vleugelspitsen Steven Berghuis en Sam Larsson. Op het middenveld is Tonny Vilhena naast Toornstra en Clasie de derde middenvelder.

Doelman Justin Bijlow heeft behalve Malacia de verdedigers Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden voor zich.

Het duel in De Kuip begint zondag om 14.30 uur. Het duel staat onder de leiding van arbiter Kevin Blom. De Rotterdammers staan derde, met zestien punten minder dan koploper PSV, maar wel twee duels minder gespeeld.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Chabot, Warmerdam; Handwerker, Reis, Doan; Cassierra, Mahi.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie