Feyenoord heeft in Toon van Bodegom een opvolger gevonden voor de opgestapte president-commissaris Gerard Hoetmer.

Van Bodegom treedt op korte termijn toe tot de rvc van Feyenoord en wordt per 1 maart 2019 de nieuwe president-commissaris van het controlerend en adviserend orgaan van de club, meldt Feyenoord.

De 54-jarige ondernemer vervult zo de vacature die afgelopen zomer was ontstaan na het vertrek van Hoetmer, die na het vorige seizoen is gestopt. Het toezichtsorgaan bestaat verder uit Richard Bruens, Herman van Drie, Gérard Moussault en Sjaak Troost.

Hoetmer kondigde afgelopen zomer zijn vertrek aan. Onder zijn toezicht won Feyenoord onder meer één landstitel en twee KNVB-bekers. De bestuurder, die ook functies bij verschillende multinationals bekleedde, werd in 2015 aangesteld als opvolger van Dick van Well, die volgens de reglementen na twee periodes van vier jaar moest vertrekken.

Eerder deze week vond er ook al een verschuiving binnen de clubleiding plaats. De Rotterdammers namen vanwege een "verschil van inzicht over het te voeren beleid" afscheid van hoofd jeugdopleiding Richard Grootscholten.

Volg Feyenoord Ontvang meldingen bij nieuws over Feyenoord

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie