Glenn Hoddle is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis. De voormalige bondscoach van de Engelse nationale ploeg kreeg eind oktober een hartaanval.

Een woordvoerder van de familie zegt tegen de BBC dat Hoddle goed heeft gereageerd op de behandeling en nu weer thuis is om verder te herstellen.

De Engelsman werd 27 oktober, op zijn 61e verjaardag, onwel in de Londense studio van BT Sport, het televisiekanaal waarvoor hij als analist werkt.

Een geluidsman reageerde snel en reanimeerde Hoddle, waarna hij met spoed naar een ziekenhuis in Londen werd gebracht. Twee dagen later mocht hij van de intensive care af.

'Doktoren hebben benadrukt dat rust essentieel is'

"De doktoren hebben benadrukt dat rust essentieel is voor Glenn. De zorg in het ziekenhuis was voorbeeldig en de familie wil het personeel dan ook bedanken", aldus de woordvoerder.

"Net als de vele mensen die hartverwarmende berichten hebben gestuurd. De familie vraagt nu beleefd om de privacy van Glenn te respecteren zodat hij in alle rust kan herstellen."

Hoddle kwam als voetballer uit voor Tottenham Hotspur (1975-1987), AS Monaco (1987-1991), Swindon Town (1991-1993) en Chelsea (1993-1995). De oud-middenvelder speelde 53 interlands.

De inwoner van Hayes was van 1996 tot 1999 bondscoach van de nationale ploeg, waarmee hij op het WK van 1998 in Frankrijk in de achtste finales werd uitgeschakeld door Argentinië.

Hoddle werd in februari 1999 door de Engelse voetbalbond FA uit zijn functie gezet, omdat hij had gezegd dat gehandicapten hun handicap hebben gekregen vanwege fouten in een vorig leven.