Arnaut Danjuma Groeneveld kan voorlopig nog niet in actie komen voor Club Brugge. De aanvaller kampt met een zwaardere enkelblessure dan aanvankelijk werd gedacht.

"Hij zal er nog een tijdje uit zijn. Hij moet nu hard werken om sterker terug te komen. Wij moeten in de tussentijd andere oplossingen vinden", zegt trainer Ivan Leko donderdag op de site van Club Brugge.

Danjuma Groeneveld liep de kwetsuur vorige maand op in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen België in Brussel (1-1).

De behendige buitenspeler maakte in dat treffen wel het enige doelpunt van Oranje door op aangeven van Memphis Depay doelman Simon Mignolet koelbloedig te passeren.

Danjuma Groeneveld had vier dagen daarvoor als invaller zijn debuut voor Oranje gemaakt in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland in Amsterdam (3-0-zege).

Door Club Brugge weggeplukt bij NEC

Danjuma Groeneveld werd door Club Brugge afgelopen zomer voor iets meer dan 1 miljoen euro weggeplukt bij NEC en kent vooralsnog een succesvol eerste seizoen in België.

De geboren Nigeriaan maakte in vijftien officiële wedstrijden vijf doelpunten, waaronder eentje op bezoek bij Atlético Madrid in de groepsfase van de Champions League (2-1-nederlaag).

Club Brugge, waarbij ook de Nederlanders Ruud Vormer en Stefano Denswil onder contract staan, bezet na vijftien speelrondes achter koploper KRC Genk de tweede plaats in de Jupiler Pro League.

'Blauw-Zwart' wordt waarschijnlijk derde in groep A van de Champions League en zou daardoor na de winterstop mogen instromen in de knock-outfase van de Europa League.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League