Jong Oranje is vrijdag de periode met een nieuwe generatie met een nederlaag begonnen. De sterk vernieuwde ploeg van bondscoach Erwin van de Looi verloor in Offenbach met 3-0 van Duitsland.

Het openingsdoelpunt viel na een kwartier en kwam op naam van Philipp Ochs. De aanvaller schoot raak uit een strafschop die was toegekend na een overtreding van Ajacied Dani de Wit. Na rust maakten Abdelhamid Sabiri en Törles Knöll de nederlaag pijnlijker voor Nederland.

De Wit behoorde samen met clubgenoot Perr Schuurs (Ajax), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Armando Obispo (PSV), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam) en Tahith Chong (Manchester United) tot de debutanten in de basisopstelling van Jong Oranje.

Nathangelo Markelo (Everton), Kaj Sierhuis (Ajax) en Jay-Roy Grot (VVV-Venlo) maakten als invaller ook hun debuut in het Nederlandse belofteteam. Jan Hoekstra van FC Groningen bleef aan de kant.

Jong Oranje liep onlangs deelname aan het komende EK mis en richt zich nu op de kwalificatie voor het volgende toernooi, het EK van 2021. Daarom komen alleen spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn in aanmerking voor de selectie.