Daniel Sturridge is maandag door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd vanwege het overtreden van de regels met betrekking tot het wedden op voetbal. De spits van Liverpool krijgt tot volgende week dinsdag de tijd om zich tegen de beschuldigingen te verweren.

Sturridge wordt verdacht van het overtreden van twee punten in de regels. Ten eerste zou hij zelf hebben gewed of door iemand hebben laten wedden op een voetbalwedstrijd.

Daarnaast wordt de 26-voudig Engels international verdacht van het doorgeven van informatie die op dat moment nog niet bij het publiek bekend was aan iemand die daar vervolgens voordeel uit heeft gehaald bij het plaatsen van weddenschappen.

Volgens de FA heeft de 29-jarige Sturridge de overtredingen in januari van dit jaar begaan. Het is onbekend om welke informatie of wedstrijden het gaat.

Volgens een woordvoerder van Liverpool verleent Sturridge alle mogelijke medewerking aan het lopende onderzoek. "Dat zal hij ook blijven doen. Hij heeft zeer nadrukkelijk gezegd dat hij nooit heeft gegokt op voetbalwedstrijden."

Sturridge scoorde dit seizoen vier keer voor Liverpool

Eind januari werd Sturridge door Liverpool verhuurd aan West Bromwich Albion. Dit seizoen komt hij weer uit voor 'The Reds', waarvoor hij in negen officiële wedstrijden vier keer scoorde.

De aanvaller staat sinds begin 2013 onder contract bij Liverpool, dat hem overnam van Chelsea. Eerder in zijn carrière speelde hij ook voor Manchester City en Bolton Wanderers.

Afgelopen zondag bleef Sturridge de hele wedstrijd op de bank bij Liverpool in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Fulham. De ploeg van manager Jürgen Klopp bezet achter Manchester City de tweede plaats in de Premier League.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League