De problemen met de lichtmasten van De Kuip zijn definitief opgelost. De laatste tests zijn maandag succesvol verlopen, waardoor het Nations League-duel tussen het Nederlands elftal en Frankrijk vrijdag kan doorgaan.

"We hebben de voetbalbond daarover ingelicht. De KNVB had specifiek om een bevestiging gevraagd", liet stadiondirecteur Jan van Merwijk weten. "Alles zal probleemloos kunnen verlopen en we kijken uit naar een prachtige Oranje-avond."

Op maandag werden alle tests met de verlichting van het stadion succesvol afgerond. De lichtmasten vielen op zondag 4 november uit, kort na het begin van de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo. Het gestaakte duel wordt op 6 december overgespeeld.

Een week lang hebben tien personeelsleden van Stadion Feijenoord gewerkt aan het repareren en testen van de verlichting.

"Uiteraard zijn we niet blij met het incident dat heeft plaatsgevonden, maar het is een goede les geweest", zei Van Merwijk. "Zowel de kapotte als de kwetsbare onderdelen zijn vervangen. Zo weten we zeker dat een constructiefout niet meer mogelijk is en hebben we er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen."

Definitief staken is niet meer aan de orde

Volgens Van Merwijk kan De Kuip eventuele nieuwe problemen met de lichtinstallatie nu afdoende oplossen. Het definitief staken van een wedstrijd hoeft daardoor niet meer aan de orde te zijn.

"We hebben zogenoemde workarounds aangelegd, die ervoor zorgen dat we via twee manieren de verlichting weer aan kunnen krijgen. Zo kan de wedstrijd altijd doorgaan, omdat de lampen binnen het voorgeschreven half uur weer volop schijnen."

De Nations League-wedstrijd tussen Oranje en Frankrijk in De Kuip begint vrijdag om 20.45 uur.