Feyenoord begint zondag zonder Robin van Persie en Eric Botteghin aan de uitwedstrijd tegen Heracles. De Rotterdammers strijden met de Almeloërs om de derde plaats in de Eredivisie.

De 35-jarige Van Persie heeft een lichte spierblessure opgelopen op de training van Feyenoord en behoort niet tot de wedstrijdselectie. Jens Toornstra is de vervanger van de aanvoerder centraal op het middenveld.

Van Persie begon in alle tien voorgaande competitieduels van Feyenoord in de basis en maakte zes doelpunten.

Botteghin wordt achterin vervangen door Sven van Beek. De Braziliaanse verdediger zit wel op de bank. Hij miste dit seizoen pas één competitiewedstrijd door een schorsing.

Bij Heracles staat Stephen Sama voor de tweede keer dit seizoen in de basis. De Duitse verdediger is de vervanger van zijn landgenoot Maximilian Rossmann, die een enkelblessure heeft.

Feyenoord en Heracles hebben allebei twintig punten, al heeft de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een wedstrijd minder gespeeld. Het duel in het Polman Stadion staat onder leiding van Allard Lindhout en begint om 16.45 uur.

Opstelling Heracles: Blaswich; Breukers, Sama, Van der Buijs, Van Hintum; Osman, Merkel, Duarte; Kuwas, Dalmau, Peterson.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson.