Bondscoach Erwin van de Looi heeft vrijdag negen debutanten opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de oefenwedstrijd van volgende week vrijdag tegen Duitsland.

Ajacieden Dani de Wit en Kaj Sierhuis, Nathangelo Markelo (Everton), Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra van FC Groningen, Tahith Chong (Manchester United), Armando Obispo (PSV), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam) en Jay-Roy Grot van VVV-Venlo kregen voor het eerst een uitnodiging.

Jong Oranje liep deelname aan het komende Europees kampioenschap mis en richt zich nu op de kwalificatie voor het volgende toernooi, het EK van 2021. Daarom komen alleen spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn in aanmerking voor de selectie.

"Met deze nieuwe lichting gaan we bouwen aan een nieuw team. Deze eerste wedstrijd tegen Duitsland is direct een mooi affiche en een geweldige uitdaging voor ons", aldus Van de Looi.

Feyenoord-keeper Justin Bijlow, die afviel voor de selectie van het grote Oranje, is een van de negentien namen in de groep van Van de Looi.

De jeugdteams van Duitsland en Nederland spelen vrijdag vanaf 20.00 uur tegen elkaar in het Sparda Bank Hessen Stadion in Offenbach. Jong Duitsland wist zich wel voor het EK te kwalificeren.

Volledige selectie Jong Oranje

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Maarten Paes (FC Utrecht) en Jan Hoekstra (FC Groningen)

Verdediging: Perr Schuurs (Ajax), Tyrell Malacia (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Nathangelo Markelo (Everton), Armando Obispo (PSV)

Middenveld: Deroy Duarte (Sparta Rotterdam), Dani de Wit (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe)

Aanval: Kaj Sierhuis (Ajax), Tahith Chong (Manchester United), Donyell Malen (PSV), Justin Kluivert (AS Roma), Jay-Roy Grot (VVV Venlo)