De Engelse voetbalbond FA gaat in beroep tegen de vrijspraak voor José Mourinho na vermeende beledigende teksten richting een camera. De bond is het niet eens met de argumenten die de onafhankelijke strafcommissie aandroeg.

Mourinho richtte zich na een zwaarbevochten zege op Newcastle United (3-2) tot een camera en deed in het Portugees enkele uitspraken. Hij zou daarbij scheldwoorden hebben gebruikt.

De FA vond dat er voldoende bewijs was en klaagde de 55-jarige Portugees aan, maar de onafhankelijke commissie kwam ruim een week geleden tot de conclusie dat hij niet gestraft hoeft te worden en dus een schorsing ontloopt.

"Na zorgvuldige bestudering van de schriftelijke redenen van de commissie met betrekking tot de zaak van Mourinho wordt de beslissing aangevochten", laat de FA woensdag in een verklaring weten.

Mourinho staat dit seizoen onder druk bij het matig presterende United, al werden de laatste twee competitieduels met Everton en Bournemouth wel gewonnen. Woensdagavond om 21.00 uur wacht de zware uitwedstrijd tegen Juventus in de Champions League.

Mourinho ging vorige maand ook al vrijuit

Vorige maand ging Mourinho in een andere zaak ook al vrijuit. De tweevoudig Champions League-winnaar was vorige maand betrokken bij een opstootje na het uitduel met zijn oude werkgever Chelsea, maar werd daar niet voor aangeklaagd.

Direct na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd op Stamford Bridge ontstond er duw- en trekwerk na provocatie van assistent-coach Marco Ianni van Chelsea, die voor die actie wél vervolgd werd.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League