FC Groningen-keeper Sergio Padt wordt vervolgd voor zijn wangedrag van september in een trein, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bevestigd tegenover RTV Noord.

De 28-jarige doelman moet zich op 11 januari bij de politierechter melden. Hij wordt verdacht van mishandeling, bedreiging en belediging.

Padt nam op zondag 23 september na de thuiswedstrijd tegen AZ zonder vervoersbewijs de trein en werd kwaad toen conducteurs hem daarvoor wilden beboeten. Bij de ruzie die ontstond zou de inwoner van het Groningse Kropswolde hebben uitgehaald en gespuugd naar een beveiliger.

Twee personeelsleden van de trein deden aangifte tegen Padt, die een nacht in de cel doorbracht.

Naar aanleiding van het incident bood de keeper zijn excuses aan en leverde hij zijn aanvoerdersband bij FC Groningen in. Door de club zelf werd hij niet bestraft.

Op het moment van het voorval in de trein was Padt de derde doelman van Oranje, maar sindsdien werd hij niet meer opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond elke Eredivisie-speelronde en de Europese avonturen van de Nederlandse clubs? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie