Bondscoach Sarina Wiegman kan tijdens de cruciale play-offduels van de Oranjevrouwen met Zwitserland niet beschikken over Siri Worm. De verdediger heeft een kuitblessure.

Worm, die uitkomt voor Everton, wordt in de 23-koppige selectie vervangen door Sisca Folkertsma van FC Twente.

De 26-jarige Worm is de tweede verdediger die afhaakt voor de strijd met Zwitserland om een WK-ticket. Zondag meldde Stefanie van der Gragt zich al af met een blessure aan haar bovenbeen. In haar plaats werd Aniek Nouwen opgeroepen.

Ook bij Zwitserland is niet iedereen beschikbaar, want sterspeler Lara Dickenmann liep vorige week een zware blessure op en kan dus niet meedoen. De middenvelder van VfL Wolfsburg is 131-voudig international en scoorde 52 keer voor haar land.

Heenduel vrijdag in Utrecht

De heenwedstrijd tussen Nederland en Zwitserland wordt komende vrijdag om 20.00 uur gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht. De return is vier dagen later in het LIPO Park in Schaffhausen.

De winnaar plaatst zich voor het WK van volgend jaar in Frankrijk, dat op 7 juni wordt afgetrapt en precies een maand later op 7 juli wordt afgesloten met de finale.

De selectie:

Keepers: Loes Geurts (Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal)

Verdedigers: Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Sisca Folkertsma (FC Twente), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV)

Middenvelders: Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Valerenga)

Aanvallers: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon)