Voormalig Ajax-coach Marcel Keizer heeft bevestigd dat hij door Sporting Lissabon is benaderd om aan de slag te gaan als hoofdtrainer. De 49-jarige Nederlander ontkent wel dat er een concreet aanbod ligt.

De laatste dagen werd Keizer door diverse media al nadrukkelijk in verband gebracht met de club van spitsen Bas Dost en Luc Castaignos, en die geruchten blijken dus te kloppen.

"Ik ben door Sporting mondeling benaderd om er trainer te worden, maar heb nog geen formeel aanbod ontvangen", zei Keizer maandagavond volgens Portugese media na een wedstrijd van Al Jazira, de club waarbij hij momenteel aan het roer staat en nog tot 2020 vastligt.

Keizer begon vorig seizoen als hoofdtrainer van Ajax, waar hij Peter Bosz opvolgde. Na zijn ontslag in december tekende hij afgelopen zomer bij Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten, waarmee hij na negen duels tweede staat in de competitie.

Eerder was Keizer trainer bij Telstar, FC Emmen, SC Cambuur en Jong Ajax, voordat hij in 2016 doorschoof naar de hoofdmacht van Ajax. Hij zou bij Sporting zijn aanbevolen door drie Portugese oud-stafleden van Al Jazira.

Sporting kent roerige periode

Het is al maanden hectisch bij Sporting. De spelers en de staf werden in mei op het trainingscomplex aangevallen door hooligans, waarna diverse spelers én trainer Jorge Jesus vertrokken. Bas Dost bleef wel.

De clubleiding stelde Sinisa Mihajlovic aan als opvolger van Jesus, maar van de Serviër werd al na negen dagen afscheid genomen. Zijn vervanger José Peseiro werd eind vorige week op straat gezet.

De 29-jarige Dost speelt sinds de zomer van 2016 voor Sporting en kwam in 95 officiële wedstrijden al tot 73 doelpunten. Zondag maakte hij zijn eerste treffer na een lange periode van blessureleed. Landgenoot Castaignos staat ook al ruim twee jaar onder contract bij Sporting, waar hij het met een bijrol moet doen.

Sporting bezet na negen speelronden de derde plaats in de Portugese Primeira Liga. De achterstand op koploper FC Porto en nummer twee Braga is twee punten.