FC Den Bosch is maandag naar de vierde plaats gestegen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boessen won op bezoek bij Jong PSV in de slotfase met 0-1.

Stefan Velkov kroonde zich tot matchwinner door in de 81e minuut met een zeer fraaie kopbal voor het enige doelpunt van de wedstrijd te zorgen.

FC Den Bosch mocht ook het meeste aanspraak maken op de overwinning, omdat de bezoekers de beste kansen kregen, maar uiterst onzorgvuldig waren in de afronding.

Het betekende voor FC Den Bosch alweer de zesde achtereenvolgende competitiezege. Na de thuisnederlaag tegen Almere City op 21 september, rekenden de Brabanders af met Jong AZ (3-1), MVV (0-3), FC Dordrecht (1-0), TOP Oss (0-1) en FC Eindhoven (3-1).

Twee punten minder dan Sparta Rotterdam

FC Den Bosch ging door de driepunter tegen Jong PSV Almere City voorbij op de ranglijst en heeft nu nog maar twee punten minder dan koploper Sparta Rotterdam (25 om 27).

Tussen FC Den Bosch en Sparta Rotterdam bevinden zich ook nog Go Ahead Eagles en FC Twente met ieder 26 punten.

Jong PSV zakte door de nederlaag ten faveure van Jong Ajax naar de elfde plaats en bezit na twaalf speelrondes zestien punten.

Komende vrijdag en zaterdag wordt alweer de volgende speelronde afgewerkt en dan staan onder meer de wedstrijden Sparta Rotterdam-Jong FC Utrecht, Go Ahead Eagles-FC Dordrecht en FC Den Bosch-FC Twente op het programma.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie