De supporters van Zulte Waregem denken dat de Jupiler Pro League ook dit seizoen niet eerlijk verloopt. Zij hebben een kleine maand na de start van een grootscheeps onderzoek naar matchfixing en fraude in de hoogste klasse een brief naar de Belgische voetbalbond KBVB gestuurd.

"We moeten vaststellen dat het voetbal in België niet eerlijk verloopt. De afgelopen weken kwam het Belgisch voetbal meermaals op een minder fraaie manier in beeld. Malafide praktijken op en rond het veld deden ons imago geen goed", aldus EsseveeFANS, de supportersvereniging van Zulte Waregem.

"De geloofwaardigheid van de arbitrage kwam hierdoor serieus in gevaar, maar desalniettemin gaf het merendeel van de supporters het scheidsrechterskorps nog altijd het voordeel van de twijfel. Sinds zondag moeten we deze visie als Zulte Waregem-supporters duidelijk bijschaven."

Zulte Waregem verloor met 2-1 op bezoek bij Sint-Truiden. Een doelpunt van Hamdi Harbaoui werd afgekeurd en even later kreeg de spits van 'Essevee' een rode kaart. De fans van Zulte Waregem vinden ook dat hun ploeg een strafschop is onthouden.

'Moeten vaststellen dat neutraliteit wankelt'

"Met verbijstering hebben we moeten vaststellen dat de neutraliteit wel degelijk wankelt. Wilden we de scheidsrechterlijke dwalingen tegen Anderlecht en Charleroi nog afdoen als toeval, dan kunnen we de blunders die de scheidsrechter en de videoarbiter in Sint-Truiden maakten niet zomaar meer naast ons neer leggen", schrijven zij.

"Ons bestuur zal uiteraard monddood worden gemaakt met straffen en boetes. Wij supporters willen het probleem openlijk aan de kaak stellen. Dat wij als ploeg laatste staan zouden we aanvaarden, mochten we echt niet beter kunnen. We vragen met aandrang aan de beleidsmakers van het Belgisch voetbal om in te grijpen."

Zulte Waregem is aan een zeer teleurstellend seizoen bezig. De manschappen van trainer Francky Dury bezet na veertien speelrondes de zestiende en laatste plaats op de ranglijst van de Jupiler Pro League met slechts negen punten.

Bij Zulte Waregem staat de Nederlander Hicham Faik onder contract. De 25-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer transfervrij over van Excelsior en speelde tot dusver dertien officiële wedstrijden voor zijn nieuwe club en maakte daarin twee doelpunten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler Pro League