Wayne Rooney krijgt over twee weken een afscheidswedstrijd bij het Engelse elftal. De 33-jarige aanvaller trekt op 15 november nog één keer het witte shirt van Engeland aan bij een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten, zo meldt de BBC zondag.

Het wordt voor Rooney, die in 2003 debuteerde voor Engeland, zijn 120e interland. De speler van D.C. United speelde voor het laatst een interland in november 2016. Engeland won toen met 3-0 van Schotland.

Vorig jaar maakte Rooney bekend dat hij zich niet meer beschikbaar stelde als international. Hij werd op dat moment al niet meer opgeroepen door bondscoach Gareth Southgate.

Rooney is topscorer aller tijden van het Engelse elftal met 53 doelpunten. Bij de oefenwedstrijd tegen de VS op Wembley wordt geld opgehaald voor de Wayne Rooney Foundation.

Seizoen in MLS zit er al op voor Rooney

De interland wordt tevens de laatste wedstrijd van Rooney in 2018. Zijn seizoen bij D.C. United zit er namelijk al op nadat de club afgelopen week uitgeschakeld werd door Columbus Crew na strafschoppen in de play-offs van de MLS.

Sinds zijn komst in juli maakte Rooney, die in de Premier League voor Everton en Manchester United speelde, twaalf goals voor de ploeg uit Washington.