Björn Kuipers is door de Europese voetbalbond UEFA aangewezen als scheidsrechter voor de wedstrijd van dinsdag tussen Napoli en Paris Saint-Germain in de groepsfase van de Champions League.

De 45-jarige Overijsselaar krijgt in Napels hulp van zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra.

Dennis Higler en Pol van Boekel bewaken de doellijn in Stadio San Paolo en Charles Schaap zal als vierde assistent optreden.

Napoli en Paris Saint-Germain speelden anderhalve week geleden in Parijs in een waar spektakelstuk met 2-2 gelijk tegen elkaar.

Napoli leek in het Parc des Princes zelfs voor een verrassing te zorgen, maar in de blessuretijd van de tweede helft maakte Ángel Di María op fraaie wijze de 2-2.

Samenvatting Paris Saint-Germain-Napoli (2-2)
150
Samenvatting Paris Saint-Germain-Napoli (2-2)

Liverpool aan kop in groep C

Liverpool gaat aan kop in groep C met zes punten, gevolgd door Napoli (vijf punten), Paris Saint-Germain (vier punten) en Rode Ster Belgrado (één punt).

Kuipers floot zaterdag in de Eredivisie de confrontatie tussen AZ en De Graafschap (1-0) en vorige week zondag De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (3-0).

De geboren Oldenzaler was afgelopen zomer actief op het WK in Rusland. Hij had daar de leiding bij vier duels, waaronder de kwartfinale tussen Engeland en Zweden (2-0).

Kuipers besloot onlangs dat dat zijn laatste eindtoernooi als scheidsrechter was. Hij vindt dat op het volgende EK of WK Danny Makkelie de kans moet krijgen.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League