De selectie van Leicester City vertrekt zaterdag na de wedstrijd bij Cardiff City naar Thailand voor de begrafenis van de Thaise clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.

"We zijn een hechte groep en echt een familie geworden mede dankzij Vichai. Het is voor ons dus heel belangrijk om erbij te zijn in Thailand", zegt spits Jamie Vardy vrijdag tegen Sky Sports.

De zestigjarige Srivaddhanaprabha kwam om het leven toen de helikopter neerstortte, die hem zaterdag zoals gebruikelijk bij het King Power Stadium ophaalde na een duel met West Ham United. Geen van de vijf inzittenden overleefde de crash.

De uitvaart begint zaterdag in Bangkok en duurt, zoals gebruikelijk in Thailand, ongeveer een week. Coach Claude Puel heeft al zijn spelers toestemming gegeven om naar Thailand af te reizen.

'Vichai had gewild dat we zouden voetballen'

Na de dood van Srivaddhanaprabha werd het duel in de League Cup tussen Leicester en Southampton uitgesteld, maar de competitiewedstrijd tegen Cardiff gaat wel gewoon door. "Wij denken dat Vichai had gewild dat we zouden voetballen en daarom voetballen we voor hem", legt Vardy uit. 

De Thaise miljardair was ongekend populair in Leicester. "Het zal een heel emotionele wedstrijd worden en wij zullen strijden voor een goed resultaat om de naam van Vichai te eren."

Leicester gaat zaterdag met de bus naar Cardiff. De spelers vonden het zo kort na het helikopterongeluk "te intens" om de 250 kilometer lange reis per vliegtuig te maken.

De wedstrijd tussen Cardiff en Leicester begint zaterdag om 16.00 uur. Er zal één minuut stilte in acht worden genomen en de spelers dragen een rouwband.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League