Steven Bergwijn kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse zijn rentree bij PSV maken. De aanvaller is hersteld van een voetblessure.

De international van Oranje ontbrak de afgelopen weken vanwege de kwetsuur. Bergwijn miste onder meer de wedstrijd in de Champions League tegen Tottenham Hotspur (2-2) en competitiewedstrijd tegen FC Groningen (1-2-zege).

Zonder Bergwijn en tien andere basisspelers verloor PSV afgelopen dinsdag nog in de tweede ronde van de KNVB-beker van RKC Waalwijk (3-2). De rappe vleugelspits kan tegen Vitesse weer spelen, bevestigde trainer Mark van Bommel. "Hij is fit en kan morgen weer spelen."

Van Bommel hoopt dat zijn ploeg zich tegen de Arnhemmers kan revancheren voor de blamage in de beker tegen RKC. De coach erkende toen al dat hij een fout had gemaakt om elf andere spelers op te stellen.

"Ik heb er geen spijt van, omdat ik er goed over na heb gedacht. Ik dacht dat ze verder waren", zei hij vrijdag wederom. "Ik vond dat het kon."

Aftrappen: 'Ten Hag gebruikt Neres verkeerd, zand in PSV-motor'
326
Aftrappen: 'Ten Hag gebruikt Neres verkeerd, zand in PSV-motor'

'Vitesse is een moeilijk te bespelen ploeg'

De gebruikelijke elf zullen er tegen de Arnhemmers vermoedelijk weer staan. Toch verwacht Van Bommel geen eenvoudige avond. "Vitesse is een moeilijk te bespelen ploeg. Het is een team dat met veel variatie speelt. Anders dan veel andere ploegen", aldus de oud-international.

De wedstrijd tussen de koploper en nummer vijf van de Eredivisie begint zaterdag om 18.30 uur en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond elke Eredivisie-speelronde en de Europese avonturen van de Nederlandse clubs? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie