In dit overzicht lees je wat de belangrijkste sportwedstrijden van dit weekend zijn en waar die te volgen zijn.

Zonderland en Wevers gaan voor medaille op WK turnen

Zowel Epke Zonderland als Sanne Wevers maakt zaterdag kans op een medaille bij de WK turnen in Doha. De Fries, tweevoudig wereldkampioen, gaat voor goud op rek en Wevers hoopt op een medaille op balk. De olympisch kampioene van 2016 heeft concurrentie van de absolute topfavoriete Simone Biles uit de Verenigde Staten.

Wanneer? De balkfinale met Wevers begint om 14.40 uur en om 16.30 uur is de eindstrijd op rek met Zonderland.

Hoe te volgen? Liveblog op NU.nl en live te zien op de NOS. Om de WK turnen écht op de voet te volgen:

Thuiswedstrijden Ajax, PSV en Feyenoord in Eredivisie

De traditionele top drie wacht dit weekend een thuiswedstrijd in de Eredivisie. Vanwege de Champions League-wedstrijden speelt Ajax zaterdag al tegen Willem II en PSV neemt het op tegen Vitesse, waarna Feyenoord het weekend zondag afsluit tegen VVV-Venlo.

Wanneer? PSV-Vitesse begint zaterdag om 18.30 uur en Ajax-Willem II om 20.45 uur. Bij Feyenoord tegen VVV-Venlo is de aftrap zondag om 16.45 uur.

Hoe te volgen? Liveblog op NU.nl en live te zien op FOX Sports. Om het nieuws over de Eredivisie écht op de voet te volgen:

Schaatsseizoen start met kwalificatie World Cup

Het eerste schaatsweekend van dit seizoen is meteen belangrijk. In Thialf staat voor de Nederlanders de kwalificatie voor de World Cup op het programma.

Wanneer? Vrijdag staan de 500 meter (17.20 uur) en de 5 kilometer (19.00 uur) voor de mannen op het programma en voor de vrouwen de 1500 meter (18.00 uur). Zaterdag is de 500 meter (14.45 uur) en 3 kilometer (16.28 uur) voor de vrouwen en de 1500 meter (15.29 uur) voor de mannen. Zondag is de drukste dag met liefst zes afstanden. De mannen rijden dan de 10 kilometer (14.26 uur), 1000 meter (17.18 uur) en de massastart (18.24 uur) en voor de vrouwen staat de 5 kilometer (13.15 uur), de 1000 meter (16.32 uur) en de massastart (18.07 uur) op het programma.

Hoe te volgen? De NOS zendt de kwalificatie voor de World Cup live uit en op NU.nl volgen we het toernooi uiteraard ook. Om de kwalificatie voor de World Cup écht op de voet te volgen:

Van der Poel in actie bij EK veldrijden

Ondanks zijn offday (21e plaats) donderdag op de Koppenberg begint Mathieu van der Poel zondag als de absolute topfavoriet aan de EK veldrijden in Rosmalen. Bij de vrouwen gaat Marianne Vos voor de eindzege. Ook Annemarie Worst wordt genoemd als kanshebber, net als de Belgische Sanne Cant.

Wanneer? De vrouwen gaan zondag om 13.45 uur van start op het Brabantse parcours en de race van de mannen begint om 15.15 uur.

Hoe te volgen? De NOS zendt de EK live uit. Om het nieuws over de EK écht op de voet te volgen: