Oussama Idrissi lijkt te hebben gekozen voor een interlandloopbaan voor Marokko. De aanvaller van AZ is door bondscoach Hervé Renard opgenomen in de voorselectie van het nationale elftal.

Het is voor de 22-jarige Idrissi de eerste keer dat hij is opgenomen in de voorselectie van Marokko. Tot nu toe kwam de in Bergen op Zoom geboren aanvaller uit voor jeugdelftallen van Nederland. Zo speelde hij vorige maand nog mee met Jong Oranje.

Marokko speelt op 16 november tegen Kameroen in de strijd om kwalificatie voor de Afrika Cup van volgend jaar. Vier dagen later oefent het land tegen Tunesië.

Idrissi is officieel nog speelgerechtigd voor Jong Oranje, maar hij is door bondscoach Erwin van de Looi niet opgeroepen voor een oefeninterland tegen Jong Duitsland op 16 november.

De bondscoach wil met het oog op de nieuwe kwalificatiecyclus verder met spelers die op of na 1 januari 1998 zijn geboren.

Idrissi, die in de jeugd bij Feyenoord en NAC Breda speelde, maakte in 2015 zijn profdebuut bij FC Groningen. Begin dit jaar maakte hij de overstap naar AZ.