Boca Juniors heeft in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) de finale van de Copa Libertadores bereikt, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De Argentijnse ploeg speelde de return tegen Palmeiras met 2-2 gelijk.

Die doelpuntrijke remise was genoeg voor een plek in de eindstrijd, aangezien Boca Juniors de heenwedstrijd voor eigen publiek al met 2-0 had gewonnen. In de finale wacht een duel met rivaal en stadgenoot River Plate, dat zich woensdag al voor de finale plaatste.

Boca Juniors maakte tegen Palmeiras al snel aan alle spanning een einde door na achttien minuten het belangrijke uitdoelpunt te maken in São Paulo. De thuisploeg moest daardoor nog vier keer scoren om door te gaan.

Palmeiras sloeg in het eerste kwartier na rust weliswaar al twee keer toe, maar door een doelpunt van Darío Benedetto twintig minuten voor tijd (2-2) mag Boca Juniors om de Copa Libertadores gaan strijden.

Winnaar gaat naar WK voor clubs

De finale bestaat eveneens uit een tweeluik. River Plate begint op 8 november met een thuiswedstrijd en Boca Juniors speelt drie weken later de return voor eigen publiek in Buenos Aires.

De winnaar van de Copa Libertadores verzekert zich van een ticket voor het WK voor clubs, dat van 12 tot en met 22 december in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden.

Ook de winnaars van de andere vijf continentale bekertoernooien (Afrika, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika en Oceanië) mogen aan het WK meedoen, net als de kampioen van het organiserende land. Het eindtoernooi werd vorig jaar gewonnen door Real Madrid, dat ook in 2014 en 2016 aan het langste eind trok.