De Ajax Vrouwen hebben de Champions League woensdag op pijnlijke wijze verlaten. Nadat het heenduel met Olympique Lyon in de achtste finales twee weken geleden al met 0-4 werd verloren, eindigde de return in Frankrijk in liefst 9-0.

Het krachtsverschil tussen beide ploegen was opnieuw duidelijk. Ajax kwam amper van eigen helft en stond binnen 22 minuten al met 4-0 achter. Delphine Cascarino (twee keer), Wendie Renard en Griedge Mbock Bathy scoorden.

Na rust slaagde de Amsterdamse ploeg van trainer Benno Nihom er niet in aan eretreffer te maken. Lyon, waarbij Shanice van de Sanden na een uur inviel, bleef veel sterker en liep verder uit dankzij opnieuw Bathy (tweemaal), Ada Hegerberg, Amel Majri en Lucy Bronze.

De uitschakeling tegen Lyon is voor Ajax geen schande, want de Franse grootmacht veroverde de afgelopen drie jaar telkens de Champions League. De ploeg heeft met Renard, Hegerberg, Majri, Bronze, Amandine Henry, Saki Kumagai en Dzsenifer Marozsán zeven speelsters die zijn genomineerd voor de Gouden Bal.

Ajax kent wel beste Europese seizoen ooit

Tweevoudig landskampioen Ajax zette wel de beste Europese prestatie tot dusver neer, want de club stond nog nooit in de achtste finales van de Champions League.

In de eerste knock-outronde werd afgerekend met het Tsjechische Sparta Praag en in de groepsfase hield Ajax het IJslandse Thór/KA, het Ierse Wexford Youths en het Noord-Ierse Linfield onder zich.

In de Eredivisie Vrouwen staat Ajax er wel vrij goed voor. De ploeg van Nihom bezet na zes wedstrijden de tweede plek achter PSV, dat drie punten meer heeft. Zondag is hekkensluiter Achilles'29 de tegenstander.

Bekijk het programma, stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen