Roel Janssen is door de KNVB voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. De verdediger van VVV-Venlo trapte vorige week hard maar ogenschijnlijk zonder opzet FC Emmen-speler Alexander Bannink in het kruis.

Bannink werd vrijdag zo hard geraakt dat er vier hechtingen geplaatst moesten worden. De 28-jarige aanvaller kon de wedstrijd niet afmaken en werd na 23 minuten vervangen door Reuven Niemeijer.

Janssen kreeg rood van scheidsrechter Rob Dieperink, die door de VAR geattendeerd werd op de ernst van de overtreding. De wedstrijd tussen Emmen en VVV eindigde in 1-1.

VVV ging maandag niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB om Janssen voor drie duels plus één voorwaardelijk te schorsen. De aanklager betaald voetbal kwam woensdag tot dezelfde strafmaat.

VVV verrast met zesde plek in Eredivisie

VVV twijfelt nog of het in beroep gaat tegen de schorsing. "Later deze week zullen wij overwegen om wellicht nieuwe juridische stappen te zetten", melden de Limburgers. De verdediger moet in elk geval toekijken bij het bekerduel met AZ van woensdagavond.

Als de schorsing voor drie duels gehandhaafd blijft, dan mist Janssen ook de uitwedstrijd tegen Feyenoord en het thuisduel met Fortuna Sittard in de Eredivisie.

De 28-jarige Janssen speelde dit seizoen alle tien de competitieduels voor VVV, dat verrassend zesde staat op de ranglijst.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie