De competitiewedstrijd tussen Leicester City en Cardiff City gaat zaterdag gewoon door. Een bekerwedstrijd van 'The Foxes' werd eerder uitgesteld na de dood van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha.

De zestigjarige Thai kwam zaterdag na de competitiewedstrijd tegen West Ham United om het leven. De helikopter die hem zoals gebruikelijk bij het King Power Stadium oppikte, stortte vlak na het opstijgen neer. Geen van de vijf inzittenden overleefde de crash.

Naar aanleiding van zijn dood werd het treffen met Southampton in de League Cup op dinsdag uitgesteld. Ook de ontmoeting tussen de beloftenteams van Leicester City en Feyenoord in het kader van de Premier League International Cup is verschoven.

De club meldt op Twitter dat de competitiewedstrijd van zaterdag bij Cardiff City zoals gepland gespeeld zal worden. Wel zal er stil worden gestaan bij het overlijden van de Thai. De uitwedstrijd wordt het eerste officiële duel van Leicester City sinds de dood van Srivaddhanaprabha.

Voorafgaand aan alle wedstrijden in de Engelse Premier League wordt komend weekend een minuut stilte gehouden en ook zullen alle spelers met een rouwband om spelen, ter nagedachtenis aan Srivaddhanaprabha en de vier andere slachtoffers.

De Aziatische miljardair werd in 2010 eigenaar van de bescheiden Engelse club, die in 2016 de hele voetbalwereld verraste door kampioen van de Premier League te worden.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League