Clarence Seedorf heeft het maandag voor AC Milan-trainer Gennaro Gattuso opgenomen. De Nederlander vindt dat zijn oude ploeggenoot ondanks de moeizame seizoensstart de tijd moeten krijgen bij de 'Rossoneri'. 

"Het is nu relatief rustig bij Milan. Gattuso houdt de groep bijeen en doet het gewoon hartstikke goed, dus ik zie geen reden om hem te ontslaan", zegt de 42-jarige Seedorf in een interview met Tuttomercatoweb.

Milan boekte zondag tegen Sampdoria (3-2) pas de vierde zege van het seizoen en bezet na negen wedstrijden de vijfde plaats met een achterstand van dertien punten op koploper Juventus. De vorig jaar aangestelde Gattuso staat onder druk, maar Seedorf hoopt niet dat de voormalige middenvelder hetzelfde overkomt als hem, ruim vier jaar geleden. 

Seedorf werd in januari 2014 aangesteld bij Milan, maar moest door een reeks teleurstellende resultaten al na vijf maanden het veld ruimen bij de Italiaanse topclub, waar hij van 2002 tot 2012 onder contract stond als speler.

"Het zou niet verstandig zijn om Gennaro te vervangen, net als dat het nergens op sloeg om mij destijds te ontslaan", zegt Seedorf. "De club heeft nu eindelijk mensen aan de top die weten hoe er een team moet worden gebouwd, dus Gennaro moet de tijd krijgen."

'Milan gaat weer aansluiting vinden met Italiaanse top'

Hoewel Milan al jarenlang niet meer meedoet in de top van Italië - de meervoudig Champions League-winnaar werd in 2011 voor de laatste keer landskampioen - denkt Seedorf dat zijn oude club de weg omhoog weer gaat vinden.

"Milan is nog steeds een geweldige club en zal dat dankzij de rijke historie en de fans ook blijven. Juventus heeft na de reglementaire degradatie naar de Serie B ook aangetoond dat het tijd kost om terug te komen, maar is nu wel de te kloppen ploeg."

Seedorf werkte na zijn ontslag bij Milan als trainer bij het Chinese Shenzhen Xiangxue en Deportivo La Coruña en tekende dit jaar een contract als bondscoach van Kameroen, waar hij wordt bijgestaan door Patrick Kluivert. Hij boekte twee weken geleden zijn eerste zege met het Afrikaanse land door Malawi met 1-0 te verslaan.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A