De League Cup-wedstrijd van Leicester City tegen Southampton is uitgesteld naar aanleiding van de tragische dood van de Thaise eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha van de 'Foxes'.

De clubs zouden elkaar dinsdag om 20.45 uur in Leicester treffen in de vierde ronde van het op een na grootste bekertoernooi in Engeland.

Srivaddhanaprabha (60) kwam zaterdag na de competitiewedstrijd tegen West Ham United om het leven. De helikopter die hem zoals gebruikelijk bij het King Power Stadium oppikte, stortte vlak na het opstijgen neer. Geen van de vijf inzittenden overleefde de crash.

Voor het stadion van Leicester City is een bloemenzee ontstaan. Vanaf dinsdag kunnen supporters in het King Power Stadium, vernoemd naar het bedrijf van Srivaddhanaprabha, hun medeleven betuigen in een condoleanceboek.

Niet alleen de League Cup-wedstrijd tegen Southampton is uitgesteld, ook de ontmoeting tussen de belofteteams van Leicester City en Feyenoord in het kader van de Premier League International Cup wordt verschoven.

Spelers Leicester reageerden verslagen

De spelers van Leicester reageerden bedroefd en verslagen toen zondagavond werd bekendgemaakt dat Srivaddhanaprabha - zoals al werd gevreesd - tot de slachtoffers behoorde.

De Aziaat werd in 2010 eigenaar van de bescheiden Engelse club, die in 2016 de hele voetbalwereld verraste door kampioen van de Premier League te worden.

"Je zorgde niet alleen voor de club, maar voor de hele gemeenschap van Leicester'', aldus doelman Kasper Schmeichel.

"We zullen je eindeloze bijdrages aan ziekenhuizen en goede doelen in Leicester nooit vergeten. Ik heb je altijd bewonderd als leider, als vader en als man. Je gaf iedereen de hoop dat het onmogelijke mogelijk was."

Ook onder anderen Wes Morgan, Harry Maguire en Jamie Vardy schreven op Twitter lovende woorden over Srivaddhanaprabha.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League