Vivianne Miedema heeft koploper Arsenal zondag met twee treffers aan een ruime overwinning geholpen in de Women's Super League. Ook Daniëlle van de Donk scoorde voor de 'Gunners', die met 0-4 van Bristol City wonnen. 

Jordan Nobbs tekende na dertien minuten voor de openingstreffer en een half uur later vergrootte Miedema de marge naar twee. De 22-jarige spits werd vrij voor de keeper gezet en maakte geen fout in de afronding.

In de tweede helft werd Miedema opnieuw vaak gevonden door haar ploeggenoten, maar ze scoorde pas weer in de 89e minuut met een kopbal. Van de Donk werkte daarna van dichtbij ook nog de 0-4 binnen. 

Door de ruime overwinning blijft Arsenal zonder puntenverlies koploper in de Women's Super League. De Londense ploeg noteerde voor de vijfde keer in zes wedstrijden een clean sheet. Manchester City volgt op drie punten, maar de 'Citizens' hebben wel één wedstrijd meer gespeeld.

Miedema staat door haar twee doelpunten tegen Bristol City nog steviger bovenaan de topscorerslijst. De Oranje-international maakte in zes duels elf treffers. Van de Donk tekende zondag voor haar vijfde goal van het seizoen. 

Arsenal vervolgt de competitie volgende week met een thuiswedstrijd tegen Birmingham City, de huidige nummer drie van de ranglijst. Er zijn in totaal elf ploegen in de Women's Super League.