PSV moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen stellen zonder Steven Bergwijn. De aanvaller wordt in de basis vervangen door Donyell Malen.

Bergwijn kampt al de hele week met fysieke klachten en miste daardoor afgelopen woensdag ook al het Champions League-treffen in eigen huis tegen Tottenham Hotspur (2-2).

De kersverse international van het Nederlands elftal werd in die wedstrijd ook al vervangen door Malen, die een moeilijke avond kende tegen zijn directe tegenstander Kieran Trippier.

Trainer Mark van Bommel kiest voor dezelfde elf namen als tegen Tottenham Hotspur, wat betekent dat Gastón Pereiro opnieuw aan de aftrap verschijnt en Érick Gutiérrez wederom genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Bij FC Groningen ontbreekt Mimoun Mahi. De aanvaller verliet vrijdag de afsluitende training wegens ziekte en is niet op tijd hersteld.

Aftrappen: Feyenoord met pijnlijke cijfers richting Klassieker tegen Ajax
336
Aftrappen: Feyenoord met pijnlijke cijfers richting Klassieker tegen Ajax

Makkelie scheidsrechter

FC Groningen-PSV begint om 19.45 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

PSV is na negen speelrondes nog zonder puntenverlies en voert dan ook de ranglijst van de Eredivisie ruimschoots aan met vijf punten voorsprong op Ajax en zeven punten op Feyenoord.

De Eindhovenaren kunnen bij een zege op FC Groningen goede zaken doen omdat Ajax en Feyenoord zondag tegenover elkaar staan in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

FC Groningen is aan een zeer teleurstellend seizoen bezig. De noorderlingen zijn samen met NAC Breda hekkensluiter met beide slechts vier punten.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Memisevic, Handwerker; Reis, Doan, Warmerdam; Pohl, Cassierra.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Hendrix, Rosario, Pereiro; Lozano, De Jong, Malen.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie