Steven Bergwijn is nog een twijfelgeval voor de uitwedstrijd die PSV zaterdag tegen FC Groningen speelt. De aanvaller kampt nog altijd met een blessure.

"Ik mag volgens de wet niks over zijn blessure zeggen, maar we bekijken het van dag tot dag", zei trainer Mark van Bommel vrijdag op zijn persconferentie.

Bergwijn miste afgelopen woensdag het Champions League-duel in eigen huis met Tottenham Hotspur (2-2) en werd toen vervangen door Donyell Malen.

De kersverse international van het Nederlands elftal is dit seizoen een belangrijke waarde voor PSV. Hij maakte in veertien officiële wedstrijden vijf doelpunten en leverde bovendien vijf assists.

Van Bommel drukt zijn spelers op het hart dat ze Groningen niet moeten onderschatten, ook al staan de noorderlingen na negen speelrondes onderaan in de Eredivisie.

"Het is een vergelijkbare wedstrijd als die van een paar weken geleden tegen NAC in Breda. Zij spelen thuis en kunnen PSV gebruiken om uit het wak te komen."

'Ik praat niet graag over individuele spelers'

Van Bommel werd ook nog gevraagd waarom hij de Mexicaanse nieuweling Érick Gutiérrez steeds laat invallen en niet aan de aftrap laat verschijnen, maar daar wilde hij niet uitgebreid op ingaan.

"Ik praat niet graag over individuele spelers, maar iedere speler die niet speelt vindt het jammer dat hij niet speelt. Het is een goede speler, net als dat Bart, Nicolas of Dante een goede speler is."

PSV is nog zonder puntenverlies in de competitie en voert met 27 punten de ranglijst ruimschoots aan, gevolgd door Ajax (22 punten), Feyenoord (20 punten), Heracles Almelo (19 punten) en VVV-Venlo (14 punten).

De Eindhovenaren kunnen bij een zege op Groningen goede zaken doen, omdat Ajax en Feyenoord zondag tegenover elkaar staan in de Johan Cruijff ArenA.

Groningen-PSV begint zaterdag om 19.45 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie