Ronald Koeman is donderdag benoemd tot voorzitter van trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV). De bondscoach van het Nederlands elftal is de opvolger van Han Berger.

"De vakvereniging is uitermate content met deze benoeming. Het bekrachtigt de goede relatie tussen de persoon Ronald Koeman en de CBV en bewijst dat beide partijen hechten aan een constructieve en nauwe samenwerking tussen KNVB, (bonds)coaches en vakvereniging", stelt de CBV in een verklaring.

Berger was sinds maart 2015 voorzitter van de trainersvakbond. Hij volgde destijds Leo Beenhakker op, die vanwege zijn verdiensten werd benoemd tot erevoorzitter.

Coaches Betaald Voetbal is een vakvereniging voor trainers die werkzaam zijn in het betaald voetbal in Nederland en het buitenland. Door de benoeming van Koeman bestaat het bestuur van de CBV uit zeven leden. Zij worden gekozen voor een periode van drie jaar. De voorzitter wordt in functie gekozen.

De 55-jarige Koeman tekende in februari een contract tot en met het WK van 2022 als bondscoach van Oranje. Hij was eerder hoofdtrainer bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord, Southampton en Everton.