Nicolai Jörgensen hoopt dat hij zijn oude topvorm snel weer terug heeft bij Feyenoord. De spits is hersteld van maanden blessureleed, maar liet in zijn eerste wedstrijden zien nog niet de oude te zijn.

De 27-jarige Deense spits, die in zijn eerste jaar bij Feyenoord topscorer van de Eredivisie werd én de titel pakte, werd door zijn gebrek aan ritme bovendien niet opgeroepen voor het Deense elftal.

"In het eerste anderhalve jaar ging alles heel soepel. De club, het team en iedereen deed het fantastisch. Na de winterstop ging het bij mij wat minder en daarna was het wisselend", zegt Jörgensen donderdag tegen FOX Sports.

"Voor mij en het team is het heel belangrijk om dat oude niveau weer terug te vinden. Het gevoel dat ik in het eerste jaar had, moet ik zien te hervinden."

Jörgensen maakte vorige maand uit tegen AZ zijn rentree als invaller, waarna hij het ook tegen FC Utrecht en Vitesse met een invalbeurt moest doen. In het laatste Eredivisie-duel met Willem II stond de Deen voor het eerst in de basis. Scoren deed hij nog niet.

'Gevoel verschilt per dag'

Zijn weg naar topvorm gaat voor Jörgensen met pieken en dalen, geeft hij toe. "Het verschilt per dag. Op sommige dagen ben ik heel relaxed en soms voel ik tijdens een wedstrijd niet de energie die ik normaal voelde", zegt hij.

"Ik mis het gevoel van scoren. Weten dat je gevaarlijk bent en belangrijk voor het team. Dat is mijn voornaamste doel. Ik moet ervoor zorgen dat dit een goed seizoen wordt en niet zoals de eerste maanden."

De competitie gaat voor Jörgensen en Feyenoord zondag om 14.30 uur verder met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Exact een week later gaan de Rotterdammers op bezoek bij aartsrivaal Ajax.

Feyenoord bezet na acht speelronden de derde plaats in de Eredivisie met zeventien punten. Ajax heeft twee punten meer dan de landskampioen van 2017 en het gat naar koploper PSV is zeven punten.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie