De wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag Danny Makkelie aangesteld als videoscheidsrechter bij het WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten.

Makkelie is een van de zes mensen die bij de wedstrijden in december op het jaarlijkse toernooi kan ingrijpen als de veldscheidsrechter in zijn ogen een foutieve beslissing heeft gemaakt.

Massimiliano Irati (Italië), Pawel Gil (Polen), Mauro Vigliano (Argentinië), Mark Geiger (Verenigde Staten) en Mohammed Abdulla Mohammed (Verenigde Arabische Emiraten) zijn de andere namen.

De FIFA heeft niet gekozen voor een Nederlandse veldscheidsrechter, wat betekent dat Björn Kuipers niet hoeft af te reizen naar Azië.

Gianluca Rocchi (Italië), Matt Gonger (Nieuw-Zeeland), Wilton Sampaio (Brazilië), Jair Marrugo (Verenigde Staten), Mehdi Abid Charef (Algerije) en Ryuji Sato (Japan) kregen wel een oproep.

Makkelie op WK ook al videoscheidsrechter

Makkelie fungeerde op het WK van afgelopen zomer in Rusland ook al als videoscheidsrechter en kreeg toen zeven wedstrijden toegewezen.

De 35-jarige Dordtenaar was twee jaar geleden de videoscheidsrechter bij de finale van het WK voor clubs tussen Real Madrid en Kashima Antlers (4-2 voor de Spanjaarden na verlenging).

De komende editie van het WK voor clubs wordt tussen 12 en 22 december gehouden en vindt net als vorig jaar in de Verenigde Arabische Emiraten plaats.

Real Madrid, Guadalajar, Tem Wellington en Al-Ain hebben zich al gekwalificeerd. Op 10 november worden ook de Afrikaanse en de Aziatische deelnemers bekend.