Usain Bolt gaat niet in op het aanbod van de Maltese kampioen Valletta FC om er voor twee jaar te tekenen. De atletieklegende ambieert volgens zijn zaakwaarnemer andere clubs waarbij hij als profvoetballer aan de slag wil.

De 32-jarige Bolt is sinds afgelopen zomer op proef bij het Australische Central Coast Mariners, dat hem wil helpen in zijn droom om profvoetballer te worden. Een contractvoorstel van de club uit de A-League bleef tot dusver echter uit.

"Usain is als voetballer heel gewild. We krijgen regelmatig vergelijkbare aanbiedingen als die van Valletta, maar ik kan bevestigen dat Usain niet voor zijn kans zal gaan op Malta", zegt zaakwaarnemer Ricky Simms woensdag tegen ESPN.

Valletta-directeur Ghasston Slimen laat tegenover het Amerikaanse medium weten vrede te hebben met de keuze van Bolt. "We wensen hem alle goeds in zijn voetballoopbaan. Het aanbod van Valletta zal altijd blijven staan."

Usain Bolt maakt eerste goals voor Central Coast Mariners
30
Usain Bolt maakt eerste goals voor Central Coast Mariners

Bolt scoorde twee keer voor Mariners

In een oefenduel deed Bolt vrijdag voor het eerst van zich spreken namens Central Coast Mariners. Hij scoorde twee keer tegen het kleine Macarthur South West United, dat met 0-4 werd verslagen.

Het leidde tot het aanbod van Valletta, dat onlangs werd overgenomen door een investeringsgroep uit Abu Dhabi en Champions League-ambities heeft. De topclub uit Malta werd in de laatste acht jaar vijf keer kampioen.

Bolt heeft al jaren de ambitie om profvoetballer te worden. Hij trainde eerder mee bij Manchester United, Borussia Dortmund en het Noorse Strömsgödset, al was het afdwingen van een contract bij die clubs niet de insteek.

De Jamaicaan zette vorig jaar na de WK atletiek een punt achter zijn imposante atletiekloopbaan. De wereldrecordhouder op de 100 meter won naast acht olympische titels elf gouden medailles, twee zilveren medailles en een bronzen medaille bij de WK.