AZ heeft de directie uitgebreid met Michael Kinsbergen. De 59-jarige Amsterdammer gaat in Alkmaar aan de slag als operationeel directeur. 

Kinsbergen werkte van november 2012 tot de zomer van 2015 als algemeen directeur bij Ajax. Hij bereidde toen Edwin van der Sar voor op deze rol, die de oud-doelman nu vervult bij Ajax.

Kinsbergen gaat bij AZ een driemanschap vormen met algemeen directeur Robert Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts. Hij werkte eerder in de bankwereld en was tien jaar directeur van internetbedrijf Nedstat.

Eenhoorn stelt dat Kinsbergen bij hem bovenaan het lijstje stond. "Wij waren dan ook blij dat hij ervoor openstond toen we hem polsten. Hij heeft met zijn achtergrond veel ervaring in huis, onder meer opgedaan in de voetbalwereld", zegt de oud-honkballer dinsdag op de clubwebsite.

"Michael gaat ons met zijn expertise helpen om als club te kunnen blijven groeien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het realiseren van de ontwikkelingsplannen van het AFAS Stadion."

Kinsbergen, die nauwe banden onderhield met Johan Cruijff, wist Ajax met enkele grote sponsordeals er financieel flink op vooruit te helpen. Zo haalde de Amsterdammer onder meer Ziggo binnen als nieuwe hoofdsponsor, voor een jaarlijks bedrag van zo'n 9 miljoen euro.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie